Hjælp til Hedeture

I kinesisk medicin har man en anden forklaring på overgangsalderen, end vi kender her i Vesten:

Hos en yngre kvinde som menstruerer jævnligt, bevæger energien i kroppen sig naturligt nedad, men når nyreenergien, som bedst kan oversættes til livskraften svækkes med alderen, ændres energiens retning og den bevæger sig i stedet opad. Energi er varme, og varme bliver til hede, og med heden kommer sved og urolig nattesøvn. Når energien på den måde forlader den nedre del af kroppen, mangler den i blæren og i fødderne. Det fører til inkontinens og kolde fødder.

Akupunktur er regulering af energi i kroppen, ikke andet. Derfor har vi faktisk mulighed for med akupunktur at trække den opadgående energi blidt nedad igen, og dermed skabe ny balance i kroppen.

Hedeture i overgangsalderen er ikke noget man bare skal affinde sig med, eller medicineres for. Hedeturene er i virkeligheden blot et udtryk for andre tilstande som er i ubalance i kroppen, der kombineret med de hormonelle forandringer for læsset til at vælte.

En række andre faktorer forstærker nemlig overgangsalderen, og får sveden til at springe ekstra kraftigt:

  • Stress og angst
  • Traumer
  • Uforløste følelser, indelukkethed
  • Mangel på næringsstoffer

I en norsk undersøgelse faldt hedeturene på 48 % af de behandlede kvinder, og intensiteten faldt med 50%. Behandlingen havde ingen bivirkninger.

Vil du vide om akupunktur kan hjælpe dig, er du velkommen til en uforpligtende samtale med Marianne Bruus Jensen på tlf. 25355331 eller skriv på mbj@aku-huset.dk

Læs mere om akupunkturbehandling af hedeture og det norske studie på Sundhedsstyrelsens hjemmeside her http://www.srab.dk/sundhed-sygdom/artikler/akupunktur-goer-overgangsalderen-nemmere/

Læs mere om Marianne og se hendes CV her: https://aku-huset.dk/om-marianne/