Klassisk akupunktur

TCM Traditional Chinese Medicine er den klassiske kinesiske akupunktur og er nok den akupunkturform de fleste kender til. Den kinesiske akupunktur kan dateres tilbage til ca. 2000 år før Kritus. Kineserne opdagede ved et tilfælde, at sårede soldater ofte blev helbredt for gamle lidelser efter de var blevet ramt af en pil eller et spyd. Efter mange års indsamling af information stod det klart at der på kroppen fandtes et system af punkter, som kunne stimulere til selvhelbredelse.

Man startede med at massere punkterne med sten og da stålet kom frem var det oplagt at forsøge med nåle, der viste sig at have en større effekt. Kineserne kortlagde et system af 365 punkter i 12 meridianer, som hver er forbundet til et organ. Når man behandler med TCM akupunktur interesserer man sig for hele kroppens balance. Akupunktur er regulering af energi og akupunkturpunkterne er en slags porte, hvorfra kroppen kan reguleres og kan kommunikere med omverdenen.

I akupunktur flyder alting sammen. Det fysiske, det psykiske, kosten, omverdenen, tiden, det åndelige. Yin og Yang er et af verdens stærkeste ”Brands”, selvom det blev opfundet tusinder af år før branding og logoer var noget man talte om. Yin og Yang symboliserer den kinesiske holistiske medicin, et helt menneske i balance med sig selv. Men et helt menneske rummer modsætninger i glæde-vrede, kulde-varme, fugt-tørhed, lykke-sorg, osv. osv.

Den kinesiske medicin har overlevet i tusindvis af år som folkemedicin og bredte sig i det forrige århundrede til resten af verden. I dag ved man, at aku-punkter ikke kun responderer på nåle, men på lys, laser, varme og frekvenser. Det fører den ældgamle medicin fra Østen ind i fremtiden her i Vesten.