Klinisk akupunktur

Vores krop kan betragtes som et meget avanceret elektrisk kredsløb. Al bevægelse er et resultat af elektriske impulser fra hjernen til musklerne. Når signalet rammer musklen, trækker den sig sammen, og musklen bevæger på den måde legemsdelen som den er tilhæftet på.

I enhver muskelspænding er der en øget ladning af elektricitet. Spændingen kan sammenlignes med en dartskive, hvor ”bullseye” har den største ladning. Dette er også stedet hvor det gør mest ondt ved massage på området, som også bliver kaldt for trigger-punktet. Et stik med en akupunkturnål direkte ned i triggerpunktet udløser den ophobede elektriske energi øjeblikkeligt. Effekten kan sammenlignes lidt med en lynafledning.

Patienten føler at det giver et lille stød, som kommer af at den elektriske spænding på et splitsekund, bliver fordelt i det omkringliggende væv. Derefter er der oprettet en ny balance i området. Blodgennemstrømningen er øget og immunforsvaret er aktiveret. Et minut efter akupunktur kan man måle over 100 kemiske signalstoffer i blodet, så hele nervesystemet responderer kraftigt på påvirkningen. Blodgennemstrømningen øges voldsomt, så der kommer langt større cirkulation i det belastede område.