Moxa/varmebehandling

Moxa er opvarmning af akupunkturpunkter, og overbelastede led og muskler. Moxa har ofte en fantastisk effekt ved slidgigt, spændinger, smerter (især hvis lidelserne er opstået efter kuldepåvirkning), men virker også rigtigt godt på immunforsvaret og f.eks. på blærebetændelse. Forskellen på akupunktur og moxa er at akupunktur regulerer energi i kroppen – moxa tilfører energi til kroppen.

Moxabehandling har været udført i tusinder af år i østen hvor man antændte en cigar-lignende rulle af sammenpressede urter (bl.a. gråbynke). Efter at ”urte-cigaren” havde brændt i et stykke tid blev det som glødende kul i enden, og man kunne så holde spidsen nogen centimeter fra patientens hud, og på den måde varme punkterne op. Desværre røg det kolossalt meget, og meget få klinikker
herhjemme har derfor praktiseret moxa.

Man har forsøgt sig med andre varmekilder, som røg knap så meget, men de havde ikke nær den samme effekt. Men nu har forskere i Frankrig udviklet en elektrisk pen, som udsender nøjagtig den samme varmefrekvens, som de oprindelige moxa-cigarer med urter.

Opfindelsen er genial, så takket være moderne teknologi kan vi nu som en af de eneste klinikker i landet, udføre den ældgamle moxabehandling – helt uden røg og lugtgener!