AMD Behandling

/AMD Behandling
AMD Behandling2018-11-13T15:02:10+00:00

Et nyt syn på AMD – & andre øjenlidelser

Specialiseret viden om AMD

Hos AkupunkturHuset har vi især specialiseret os i behandlingen af øjensygdommen AMD – både tør AMD og våd AMD – der også i folkemunde kaldes for øjenforkalkning. Derudover behandler vi også andre øjenlidelser som f.eks: Grøn stær (glaukom), grå stær, makula hul, epiretinal fibrose.

Indehaver Thomas Borgå udførte i 2014 i samarbejde med en anerkendt optometrist, Danmarks hidtil eneste offentliggjorte studie akupunkturbehandling af tør AMD, og det er dette forsøg, som vores unikke akupunkturteknik baserer sig på.

Herudover tilbyder vi nu som de eneste i Skandinavien den nye Medlouxx Phototherapy til behandling med infrarødt lys af øjenlidelser som f.eks AMD. Denne unikke metodes effekt er dokumenteret i et klinisk studie fra en øjenklinik i Basel, Schweiz som er offentliggjort i slutningen af 2016. Vi har oversat studiet til dansk som du kan læse her.

Vi har dermed 2 forskellige tilbud til øjenpatienter:

  • Medlouxx Phototherapy, som er en bestråling med infrarødt lys, der har positiv effekt på oxidativ stress i cellerne og beviseligt har reduceret druserne mærkbart i nethinden på 57% af de behandlede tør AMD patienter i gruppe 1 (Basel-studiet)
  • Øjenakupunktur-behandlingen som styrker blodforsyningen til øjnene og afgifter kroppen, leveren og nethinden. Denne akupunkturbehandling havde positiv effekt på visus og kontrastsyn på 11 ud af 19 patienter vores danske studie

Personligt tilrettelagt behandling

Vores patienter har typisk været igennem det offentlige system, men er ofte blevet opgivet. Andre vil bare ikke stilles tilfredse med livslang medicinering eller svaret ”Du skal lære at leve med det”. Hovedparten af vores AMD-patienter får en målbar – og mærkbar – synsforbedring, men vi kan desværre ikke hjælpe alle. Dog kan du være sikker på, at vi tilrettelægger forløbet præcis efter dig og din situation, og derfor vil du ikke opleve, at du kommer igennem en rutinepræget behandlingsprocedure. Vi tager blandt andet højde for din livsstil og dit medicinforbrug. For os er det vigtigt, at du er indforstået med hver del af behandlingsforløbet, og derfor vil du løbende blive informeret om hvert eneste skridt i processen.

Vi er klar til at hjælpe dig

Hvis du lider af AMD, grøn stær, grå stær eller andre øjenlidelser og er i tvivl om øjenakupunktur eller Medloux Phototherapy kunne være en løsning, er du meget velkommen til at kontakte os. Det kan du gøre på telefon 71 99 41 60. Vores klinik ligger i Skive med gode transportmuligheder til Holstebro, Århus, Viborg og Herning. Se Familiejournalens artikel om en af vores patienter som fik synet igen på det ene øje efter at være opgivet af sundhedssystemet.

Vi tilsender gerne gratis vores nye 64 siders folder “Et nyt syn på øjenlidelser” – ellers kan den downloades her:

Om Behandleren

AMD behandler

Thomas Borgå

Indehaver, akupunktør RAB
og TFT-terapeut.

Medlem af
Danske Akupunktører

Læs mere om Thomas her.

Priser & Praktisk Information

Øjenakupunktur & Medlouxx phototherapy

Behandlingsforløb og priser:
1) Synsundersøgelse hos din optiker, vi anbefaler at du får en test inden du går i behandling, så du senere har en måling at vurdere resultatet på.
2) Behandlingsforløbet hvor du kan vælge mellem:

  • Pakke 1 – Infrarød stråling: 10 behandlinger med infrarødt lys fordelt på 4 til 8 uger (samme dosis som forsøget i Schweiz). Inkl. 60 stk. Opthamin Krill. Samlet pris kr. 5.600,-
  • Pakke 2 – Behandlingsophold: 10 behandlinger med infrarødt lys og øjenakupunktur inkl. 60 stk Opthamin Krill. Samlet pris kr. 8.500,-
  • Pakke 3 – Behandlingsforløb: 12 behandlinger med infrarødt lys og øjenakupunktur, inkl. 60 stk. Opthamin KrillSamlet pris kr. 9.750,-

Behandlinger kan kun købes enkeltvis hvis man tidligere har fået et pakke-forløb. Prisen for den valgte pakke betales ved første behandling. Fortrydelsesret: Ønsker man ikke at forsætte efter at have prøvet første behandling, er prisen kun kr. 695,- eller 950,- ved kombinationsbehandling.

Ved første behandling foretager vi en grundig samtale, og vurderer herefter hvordan behandlingsforløbet bedst tilrettelægges. Patienten modtager altid vores anbefalinger og prognose på skrift. Vi anbefaler altid at følge de løbende kontroller hos øjenlægen, og anvisninger fra hospitalernes øjenafdelinger.

3) Efterfølgende synsundersøgelse hos egen optiker, ofte kan det her være nødvendigt med en korrektion af brillerne. Når resultatet af den efterfølgende synsundersøgelse foreligger har vi en objektiv og uvildig vurdering af om behandlingen har hjulpet eller ej. Derefter tager vi i samråd med patienten og evt. pårørende en samtale, hvor vi beslutter om vi skal forsætte med vedligeholdende behandling eller afbryde.

Vedligeholdende behandling (efter de første 3 måneder):

Hvor tit man bør få en vedligeholdende behandling, afhænger fuldstændigt af den enkeltes behov og helbredstilstand. Men for de fleste er det nok med en behandling med 1-3 måneders mellemrum, og enkelte vælger helt at holde og se tiden an. For de patienter som er gået i vedligeholdende behandling, har forbedringerne vist sig at være ret holdbare, og endda med mulighed for yderligere forbedring af synet med ca 10-15% om året. Fire patienter er endda endt med helt at blevet frikendt for diagnosen AMD, men dette hører dog til sjældenhederne.

Priser for vedligeholdende behandling:

  • Øjenakupunktur, efterfølgende behandling: kr. 550,-
  • Efterfølgende behandling med infrarød stråling: kr. 500,-
  • Øjenakupunktur kombineret med infrarød stråling: kun kr. 750,-
Folder om AMD behandling

BESTIL FOLDER

Bestil helt uforpligtende vores nye øjenkatalog her! 

SE ARTIKLER FRA FAMILIEJOURNALEN OM VORES ØJENBEHANDLING HER:

Hanne Blev kureret for sin Øjensygdom

Nu kan jeg se min datter igen

Foredrag om AMD-behandling