Akupunkturbehandling af AMD og andre øjenlidelser

For få år siden var øjenakupunktur noget som foregik 2 gange om dagen, og med indstik under fødderne og i håndoverfladerne. Under arbejdet med vores kliniske studie i akupunkturbehandling af tør AMD i 2014, fandt vi frem til at behandling under fødderne og i håndfladerne ikke giver bedre resultater end at ramme punkterne fra oversiden, og at indstikkende under fødder og håndflader er væsentligt mere smertefuldt end hvis man rammer de samme zoner fra forsiden.

Vi har også været de første til at forlange synsundersøgelser før og efter behandlingsforløbet, så både patienter, pårørende og vi altid har en uvildig og høj faglig vurdering af om behandlingen har hjulpet eller ej. Vi tror på at det er vigtigt at der er vandtætte skodder mellem behandler og den som vurderer om behandlingens resultat. Vi samarbejder med en af Danmarks dygtigste optometrister om undersøgelserne, men det står patienterne frit for om de ønsker at benytte dette tilbud, eller hellere vil vælge egen optiker eller øjenlæge til at vurdere resultaterne. Når vi hele tiden får en uvildig og objektiv feedback om effekten af behandlingerne, sikrer at vi kan give en kompetent og etisk forsvarlig rådgivning, men også at vi hele tiden vil lære af forløbene og bliver dygtigere i bestræbelserne på at højne effektiviteten af behandlingerne.

Grundprincipperne i vores øjenakupunktur-behandling er

  • Afgiftning af leveren ved hjælp af kosttilskud og akupunkturbehandling. Leveren påvirker synsfunktionen (forgiftninger af leveren kan f.eks. give hallucinationer eller ligefrem blindhed) og i den alternative medicin har man altid vidst at leverfunktionen påvirker øjnene. AMD er en tilstand af giftstoffer som ophobes i nethinden, og da vi ikke kan afgifte nethinden specifikt, må vi arbejde med leveren og dermed hele kroppens ophobning affaldsstoffer
  • Styrkning af blodforsyningen i øjnene
  • Sikre et frit flow af energi i de akupunkturmeridianer som påvirker øjet
  • Dæmpe inflammation i kroppen, AMD er også kendetegnet ved at være en inflammationstilstand og da vi ikke kan behandle øjet alene må vi arbejde med niveauet af inflammation i hele organismen
  • Opdage og udelade alt hvad der måtte forstyrre og svække immunforsvaret (dårlig nattesøvn, fødevareintolerance, stress, med mere)

Akupunktur arbejder med kroppens energisystem, og kan opløse ubalancer i nervesystemet, styrke immunforsvaret, give øjnene næring og ny energi. I kinesisk medicin tillægger man en optimal leverfunktion stor betydning for øjnene, så vi bruger en stor del af behandlingen på at styrke leveren. Behandlingen består af kinesiske akupunkturpunkter, hvor der stikkes med små sterile engangsnåle i hænder, fødder og i hovedet – men ALDRIG i øjnene. Derudover bruger vi i nogen tilfælde øreakupunktur fra Frankrig, hvor man kan stimulere hjernen og immunforsvaret til at arbejde mere med øjnene. Punkterne i øret kan måles med elektrisk punktsøger. I enkelte tilfælde vælger vi at kombinere med såkaldte TFT øvelser, for stimulere og styrke nervesystemet til bedre selvhelbredelse.

Læs mere omkring AMD behandling og akupunktur.