Stressøje, CSCR, årehindelækage

Alvorlig stress af kroppen eller behandling med binyrebarkhormon (prednisolon, cortison, mm.) kan føre til synsforstyrrelser og synstab. Øjet er følsomt og avanceret, og i den grad afhængig af resten af organismens velbefindende. Mange vil nikke genkendende til at længere tids stress eller usund levevis føre til en mindre svækkelse af synet.

Men ved voldsomme begivenheder i livet som f.eks. skilsmisse, tab af ægtefælle eller børn, fyringer og arbejdsløshed kan øjet blive svækket så kraftigt at det giver mærkbart synstab og synsforstyrrelser. I fagsproget kaldes tilstanden årehindelækage eller CSCR (Central Serøs Chorio Retinopati), og opstår ved at der sker udsivning af væske fra blodårene som danner en blære i nethinden.

Behandling i offentlige sundhedssystem

Normalt observerer øjenlægen patienterne men uden at iværksætte nogen form for behandling, som ved tør AMD patienterne. Men hvis tilstanden tager til og varer længe, kan kroppen danne nye vildsomme blodkar i nethinden (en tilstand lignende våd-AMD), og her kan det blive nødvendigt med laserbehandling hos øjenlægen eller indsprøjtninger som hæmmer blodkardannelse som vi kender fra våd AMD.

Modtager patienten behandling med binyrebarkhormon bør det omgående stoppes, da binyrebarkhormon svækker nethinden og kan skyld i dannelsen af blærer. Bemærk binyrebarkhormon findes i mange indtagsformer: dråber, salver, inhallationer (for astma og KOL), blokader og som medicin i tabletform.

Vores behandlingstilbud

Vi behandler med Medlouxx Phototherapy 830 nm for at afhjælpe oxidativ stress i øjet, og øge blodcirkulationen hvilket kan opløse ødemer. Derudover behandler vi med akupunktur omkring øjnene i punkter som stimulerer meridianer og blodcirkulation, og måske vigtigst af alt:

Vi behandler stresstilstanden i kroppen (særligt leveren) så årsagen så vidt muligt afhjælpes med akupunktur og i nogle tilfælde med TFT-øvelser (TankeFeltTerapi). Jo før patienten kommer i behandling jo bedre, og de fleste vi har haft i behandling er kommet til at se helt normalt igen relativt hurtigt.

Behandlingspakke til stressøje
8 kombinationsbehandlinger (medlouxx phototherapy og akupunktur og enkle TFT øvelser) afvikles over 4 uger…. kr. 6.195,-

Kan tilvælges efter behov: TFT behandling 40 min………. kr. 795,-