Velkommen til AkupunkturHusets nye Patienthotel

Baggrund

Vores patienter kommer fra hele landet, og kun omkring 20% stammer fra lokalområdet. Hver uge har vi flere patienter fra Sjælland og Fyn, og har hidtil måtte henvise til hoteller, kroer og bed & breakfast. De tre værelser er fuldstændigt nyistandsat og nyindrettet i samarbejde med en indretningskonsulent. Ønsket har været at skabe en stemning af hygge og kvalitet som på et pænt hotel. Det er vigtigt at patienterne kan nyde opholdet og slappe af, og vi vil gøre alt hvad vi kan for at jeres ophold bliver en dejlig oplevelse.

Huset

Rammerne er en smuk og stemningsfuld funkisvilla i sydlandsk stil, bygget i år 1935, men løbende istandsat, så den i dag lever op til nutidens standard. Huset blev oprindeligt opført til en grosserer som en privat liebhavervilla, men blev i 1992 ombygget og ændret til en ren erhvervsejendom, da hudlæge Birge K. Nissen købte ejendommen, og skabte en af Jyllands største specialklinikker for hudsygdomme i det 290 kvadratmeter store hus. I sommeren 2017 købte vi huset, som er fantastisk egnet til klinik, med sine store, rolige, lyse rum. I gårdhaven er der næsten sydlandsk stemning med et væld af krydderurter, og beskrivelser af hvad man kan bruge dem til. Man kan som gæst frit benytte gårdhaven, hvor man næsten altid kan finde sol og læ, og de infrarøde varmere i den overdækkede terrasse forlænger udesæsonen.

Omgivelserne

Huset er meget attraktivt beliggende, da det er omgivet af grønne omgivelser og dermed overraskende roligt og ugenert, til trods for at man er beliggende kun få hundrede meter fra bykernen. Skov og strand er ikke længere væk end det kan nås på en rask gåtur. Kielgastvej var fra gammel tid en af byens attraktive veje, hvor Skives bedre borgerskab fik bygget nogen af byens smukkeste villaer. Vejen bærer i dag præg af en dejlig ro til trods for den centrale beliggenhed, og det er en fornøjelse at gå en tur og betragte de kønne gamle huse i kvarteret.

Indkøb

Der er under 300 meter til enden af gågadenettet (Nørreport), hvor der forefindes en velassorteret Rema 1000 butik, som har åbent alle ugens dage til kl. 21:00. Hertil går der også bybus, og ellers kan togstationen nås med ca. 10 minutters gang (gå igennem gågaden, den korteste og hyggeligste tur). Udover gågadens mange butikker forefindes et overdækket indkøbscenter “Søndercenteret”, som også indeholder en Kvickly-butik. Overfor banegården finder Føtex.

Spisesteder

Der er et bredt udvalg af restauranter i byen, som ligger i centrum (500-1000m) eller ved marinaen (1200-1500m).
Restaurant Strandtangen (ca. 2 km) er beliggende direkte på lystbådehavnen, og serverer varieret mad af høj standard. Hver dag er der frisk fisk leveret ind fra havet. Priserne er i forhold til køkkenets kvalitet og stedets beliggenhed yderst rimelige, og vores kunder roser stedet for virkelig spændende mad og god service. Hovedret: fra omkring kr. 200,-
Hereford Beefstouw er også beliggende ved lystbådehavnen, og er kendt for sine bøffer af høj kvalitet. Det er en eksklusiv steakrestaurant i smukke lokaler med panoramaudsigt over fjorden. Hovedret: Regn med omkring kr. 300,-
Cafe Helmuth på Posthustorvet (ligger i den anden ende af gågaden) serverer lækre burgere, salater, pastaretter, mexicansk. Hovedret: ca. kr. 120,-
Det Italienske Bøfhus 800 m fra klinikken er et populært sted kendt for gode bøffer og hyggelig atmosfære. Hovedret: ca kr. 220,-
Bistroen i Føtex (beliggende ved banegården – gå igennem gågaden derhen) har mange af vores patienter rost for traditionel, men ordentlig mad til yderst rimelige penge. Hovedret: ca. kr. 70,-

Udflugter

Selvom det er vigtigt med afslapning ugen igennem, har patienterne næsten altid også overskud til at komme ud og se lidt af området. Vi sætter en ære i at komme med gode råd, kort og brochurer, så I får den bedst mulige oplevelse af jeres ophold. De fleste bliver overraskede over, hvor mange smukke steder der findes på Skiveegnen, her nævner nogen stykker af de mest populære blandt vores patienter.

Krabbesholm Skov
500 meter fra klinikken starter en kuperet bøgeskov, og følger man stien igennem de hyggelige kolonihaver, er der ikke langt til Limfjorden, lystbådehavn og byens to bedste restauranter.

Jenle
Jeppe Åkjærs kunstnerhjem formidler i dag fortællingen om en af vores vigtigste digtere og sangskrivere. Omgivet af smuk natur indbydes til en vandretur. En køretur på ca. 10 km.

Kaas
20 km vest for Skive stikker Kås-hoved ud som et øde og forblæst sted i Limfjorden, men her er også fantastiske udsigter og et bjergtagende landskab.

Flyndersø & Stubbergård Sø
Kun 7 væk begynder Danmarks største hedesø-område, som byder på vandrestier igennem troldekrat. Midt på en halvø i Stubbergård Sø ligger der en seværdig klosterruin, og ”mosestien” med sine træbroer.

Fur
30 km. og en kort sejltur væk, ligger limfjordsøen Fur, som imponerer med sin dramatiske nordlige kyststrækning. Det er en storslået oplevelse på en solskinsdag, som byder på fossiler, klinter og fantastiske udsigter. En travetur kan passende afsluttes med lidt til ganen på Fur Bryghus eller den hyggelige pandekagecafe Herrens Mark.

Mors
25 km nord for Skive går Sallingsundbroen op til Limfjordsøen Mors. Den nordøstlige side af øen er klart den mest naturskønne, med de smukke udsigtspunkter Hanklit og Feggeklit. Feggesund Kro kan anbefales, hvis man er til store portioner ål – kroen ligger ved en af Danmarks mindste færgelejer, og der er en sjov stemning af “verdens ende” over stedet.