Lysbehandling af AMD

En helt ny behandling for AMD har set dagens lys. Vi er som de første i Skandinavien stolte af at kunne præsentere en avanceret lysbehandling, som tager os et skridt ind i fremtiden. Photoherapy er ikke laserbehandling, dette ville være potentielt skadeligt for øjet, men i stedet lyspartikler (photoner) i en specifik bølgelænge.

Medlouxx er udviklet på universitetet i Paderborn i Tyskland, hvor man i mange år har forsket i menneskets cellers påvirkning af forskellige former for lys. Lys i forskellige bølgelængder påvirker kroppens celler på forskellige måder. Bestråler man f.eks. med blåt lys i en bølgelængde på 415 nanometer kan lyset dræbe svamp og bakterier, og giver man infrarødt lys i den dobbelte frekvens – altså 830 nanometer – stimulerer man cellens kraftværker (mitochondrierne), øger cellens stofskifte og øger blodcirkulationen i det bestrålede område.

Hvor kan Medlouxx Phototherapy anvendes?

I sygdomme og tilstande hvor menneskets celler er ramt af såkaldt oxidativt stress, kan Medlouxx Phototherapy gøre en forskel, fordi lys i 830 nm kan påvirke

 • Cellens stofskifte (metabolisme)
 • Cellens kraftværker (mitochondrier
 • Blodcirkulationen (som derigennem kan fjerne ophobede affaldsstoffer og forsyne svækkede celler med ny ilt og næringsstoffer)

Siden tilblivelsen af Medlouxx Phototherapy, har man i flere europæiske lande forsket i, hvilke sygdomme og lidelser som man kan bruge denne nye lysbehandlingsteknik til. Da man vidste, at celler som var ramt af oxidativ stress responderede kraftigt på lysbehandlingen, gav det naturligvis mest mening at starte med at kaste blikket på lidelser og sygdomme hvor oxidativ stress i cellerne var en del af årsagen eller problemet. De mest imponerende resultater havde man faktisk ved bestråling af mænds testikler. Hos mænd med nedsat sædkvalitet er sædcellerne ramt af oxidativ stress, derfor lyste man direkte på pungen med 830 nm. Resultatet var imponerende: De fleste af mændene fik normaliseret deres sædkvalitet, flere gik fra kun at have 20% levende sædceller til 80%, og dette betragtes som normalt da ingen mænd reelt når op på at have 100% levende sædceller.

Behandling af øjnene

Igennem 2016 gennemførte man lidt uden for Basel i Schweiz, et forsøg med 67 tør AMD patienter. Det gav mening at prøve på den frygtede øjenlidelse AMD, da det er den hyppigste årsag til synstab i den vestlige verden, men også fordi oxidativ stress i nethindens photoreceptorer er den direkte årsag til synstabet, og da man vidste at lys i 830 nm kunne påvirke oxidativ stress i cellerne og samtidigt vidste at lyset ikke var skadeligt for øjet, var det oplagt at prøve behandlingen på AMD-patienterne.

Man valgte at lyse direkte i øjet i 2 minutter, 2 gange om ugen over 4 uger. Også her var resultaterne imponerende, om end det ikke var muligt at hjælpe ligeså mange patienter som ved de infertile mænd. 56% af patienterne i tør-AMD gruppen fik mærkbar forbedring af synsevnen, og endnu mere opsigtsvækkende fik de en markant reduktion, eller ligefrem en hel opløsning af de druser med affaldstoffer som er den bagvedliggende årsag til både tør og våd AMD.

Ingen tidligere anvendt behandling har kunne vise så hurtige og markante resultater, og i dette tilfælde havde man opnået det med en behandling som både er billig og risikofri.

Behandlingen i praksis

Photoreceptorcellerne responderer på en strålingsdosis på imellem 2 og 5 minutter i hvert øje.

Vi starter altid med 2 minutter i hvert øje, og er vi over halvdelen af forløbet uden at der har vist sig resultat øger vi dosis til 3 eller 4 minutter. Det er vigtigt at forstå, at en dosis på 4 minutter ikke nødvendigvis virker bedre end en dosis på 2 minutter. Strålekanonen sættes uden på øjet og øjnene lukkes under behandlingen. Lyset er ikke farligt at se ind i, men da vi spritter strålekanonen af anbefaler vi lukkede øjne. Da lyset ikke bare er lys, men elektromagnetisk stråling passerer lyset uhindret øjenlåget. Behandlingen bliver altså ikke mere effektiv ved at have åbne øjne.

Kontraindikationer – hvornår må man ikke behandle?

Da Medlouxx Phototherapy giver et boost af energi til cellerne, må man ikke behandle hvis der er konstateret cancer i øjet, da det potentielt kan styrke cancercellerne. Vi spørger derfor altid ind til diagnosen, og der er der tvivl undlader vi naturligvis at behandle med lyset.

Hvad styrker eller hæmmer behandlingen?

Følgende typer af medicin hæmmer behandlingens effekt, da medicinen hæmmer cellernes påvirkelighed og optagelse af lys-photoner:

 • Aspirin, acetylsalicylsyre
 • Binyrebarkhormon (også inhallationer)
 • Gigtmedicin (de såkaldte NSAID-præparater som f.eks. Ibumetin og Ibuprofen)

Hvis man tager ovenstående medicin anbefales det at stoppe 24 timer før behandlingen og først påbegynde medicinen 24 efter behandlingen, hvis det på nogen måde er muligt.

Behandlingens effekt kan øges ved såkaldt Sulbi-behandling og indånding oxygen inden Phototherapy. Sulbi-behandlingen er en bestråling af patientens blod, som foretages med en special-laser, af de store vener bag på tungen i 10 minutter. Sulbi-laserbestrålingen øger blodets optagelse og påvirkning af ilt og lys, herefter indånder patienten oxygen så iltmængden i blodet stiger, og der afsluttes med Medlouxx Phototherapy. Vi tilbyder desværre ikke på nuværende tidspunkt Sulbi og oxygenbehandlingen i Danmark.

Bivirkninger af behandlingen

I det schweiziske studie er der ikke registreret bivirkninger af behandlingen. Behandlingen kan ikke skade øjet, men som alle andre virksomme behandlinger er det muligt at overstimulere.

Vi har i Danmark oplevet reaktioner på behandlingen, men ikke ting som varede ved mere end få dage. I de tilfælde er der tale let kløe i øjnene, en let følelse af grus i øjnene, mere vand i øjnene eller en smule mere lysfølsomhed. Giver man f.eks. en dosis på 4 minutter er der ofte overnævnte reaktioner, men kun meget sjældent ved en dosis på 2 min.

Det er vigtigt at patienten melder tilbage om eventuelle reaktioner, så vi hele tiden kan give en dosis som passer til den enkelte patient, så vi sikrer at I kun får en positiv oplevelse af behandlingen.

Vi fører naturligvis løbende journaler over behandlingen og eventuelle reaktioner.

Medlouxx i Danmark

Vi har som de første taget Medlouxx behandlingerne til Danmark og har enerettigheden til distributionen af produkterne i Danmark. Det betyder at vi ikke bare er Danmarks førende klinik i Medlouxx-behandling, men også som de eneste tilbyder salg og uddannelse i anvendelsen af den avancerede teknologi.

Medlouxx Phototherapy til hjemmebrug

Vi sælger eller leaser gerne apparater ud til hjemmebrug, men som oftest vil det bedre kunne betale sig at få behandlingen i klinikken, da udstyrets pris og uddannelsen i at bruge Medlouxx normalt langt overstiger prisen på selv et længere behandlingsforløb.

Behandlingspakker

Pakke 1: Medlouxx Phototherapy
 • Behandling med infrarød stråling. 10 behandlinger fordelt på ca. 4 uger. Inkl. 60 stk. Opthamin Krill.
 • Samlet pris…………………. kr. 5.600,-
Pakke 2: Behandlingsophold
 • 10 behandlinger med infrarødt lys. og akupunktur. Inkl. 60 stk. Opthamin Krill.
 • Samlet pris…………………. kr. 8.500,-

Pakke 3: Behandlingsforløb
 • 12 behandlinger med infrarødt lys. og akupunktur.
  Inkl. 60 stk. Opthamin Krill.
 • Samlet pris…………………. kr. 9.750,-

Fakta

Detlef Schikora, dr. Sc. Nat. (læge og doktor i naturvidenskab) fra Berlin, har ved det biofysiske fakultet på universitetet i Paderborn, stået bag forskningen som ligger til grund for Medlouxx.

Detlef Schikora er i dag adm. direktør (CEO) for Laneg Gmbh som står bag Medlouxx produkterne.

Medlouxx står for ”Mitochondrial Exitation Duing To Light Absorbtion”, altså et ”boost til mitochondrierne som hænger sammen med optagelsen af lys”.

 ”Scientists agree that the 21st century will be the century of the photons, as the 20st century was that of the electrons”.