Vibekes øje var opgivet af lægerne, men hun ville ikke selv give op og søgte hjælp i det alternative, i håbet om at redde sit syn. Efter 3 måneder med akupunkturbehandlinger steg synet på det ramte øje fra 5% til 75%!

Second opinion

Budskabet er at selvom eksperterne har afsagt en diagnose eller en “dom” skal man ikke nødvendigvis miste håbet og modet. Erfaringerne med de “uhelbredelige” AMD-patienter inspirerede os til at dykke dybere ned i den enorme bunke af patienter der er blevet lagt på en hylde af det offentlige system. Ikke nødvendigvis fordi de patienter er umulige at behandle, men fordi de ikke passer ind i de kasser og behandlingsmodeller som det danske sundhedssystem arbejder i.

Vi har igennem hele efteråret kørt en kampagne som vi kaldte for “second opinion”, og valgte denne overskrift for at henvise til, at nogen gange har sager godt af at blive set på med friske øjne som kan se andre sammenhænge eller vinkler.

Vi er blevet overvældet over hvor stor responsen har været, og over hvor mange patienter der i et rigt land som Danmark går rundt dybt frustrerede, ubehandlede, opgivede og fyldt op af medicin.

 • De har fået at vide at der intet at er gøre ved deres situation, men tvivler på at det er faktisk er sandt
 • De har fået en diagnose som f.eks. “muskelgigt” eller “nervebetændelse” eller “virus på balancenerven”, til trods for at intet er konstateret og ingen hjælp er tilbudt
 • De er kun tilbudt medicin med kraftige bivirkninger til at dulme deres smerter
 • De er tilbudt risikofyldte operationer og føler sig ikke overbevist om at dette er den eneste løsning
 • De spiser medikamenter for psykiske problemer som de ønsker at blive fri af
 • De føler sig stemplede som psykiske patienter selvom de fejler noget fysisk
 • De har i årevis haft tarmproblemer eller allergier, og har aldrig følt sig ordentligt undersøgt
 • De har fået at vide at der ikke findes en behandling for deres lidelse, men hører om andre der har fået hjælp i udlandet eller ved alternativ behandling

Tusindvis af patienter i ingenmandsland

Til trods for højt uddannede læger og en af verdens dyreste sundhedssystemer, har vi altså alligevel i tusindvis af patienter der er tabt på gulvet med enorme omkostninger til følge, både for det enkelte menneske og for samfundet som helhed.

Jeg krummer tæer flere gange i ugen over at skulle fortælle patienter at de selv må betale for vigtige tests og behandling, og jeg håber at patienterne – og dermed vælgerne – selv på et tidspunkt forlanger en mere nuanceret behandling end det som i dag tilbydes, og som ofte lanceres som den endegyldige sandhed.

I Danmark har vi opbygget et sundhedssystem der er fantastisk til at redde liv, men elendigt til at skabe livskvalitet.

Derfor er ufatteligt mange danskere idag i praksis overladt til et privat marked af sundhedsydelser og alternativ behandling, hvis de vil have et bedre helbred. For almindelige mennesker er dette en jungle som er svær at navigere i, og hvor de ofte får fuldstændigt modstridende oplysninger i forhold til hvad de fik i det offentlige system.

Behandling uden “kasser”

Ny forskning viser at det i virkelighedens verden er enormt svært at skille ting ad.

Eksempelvis er vort tarmsystem, vores immunsystem og vores tanker og følelser langt tættere forbundne end man hidtil har troet. Dette burde være revolutionerende nyt for behandlingen af alt fra angst, til tyktarmsbetændelse eller allergi. Alligevel putter man folk i kasser og behandler det psykiske på 5. sal, tarmproblemet på 2. sal og allergien i en hel anden by.

Her har alternativ behandling som f.eks akupunktur sin berettigelse, da man i den alternative verden ikke skelner imellem det fysiske og psykiske, og antager at hvordan vi spiser, tænker og føler påvirker os i hel enorm grad.

Når vi…

 • fjerner de ting som forstyrrer kroppen kroppen (f.eks fødevarer som vi reagerer på)
 • tilsætter de næringsstoffer som vi mangler (sunde fedtstoffer, vitaminer og mineraler)
 • Skaber psykisk ro og balance
 • Udrenser for ophobede giftstoffer

…Ja så er det imponerende hvad kroppen faktisk kan helbrede. Vi kan ikke love at få de blinde til at se – Men det antal af mennesker som er opgivet i sundhedsystemet og alligevel har fundet hjælp her, er så mange at det burde løbe koldt ned af ryggen på de ansvarlige i politikere og såkaldte eksperter.

Vi tilbyder analyser som du ikke kan få i det offentlige system, og alternativ behandling på højt niveau til AMD-patienter, og andre mennesker som er opgivet af lægestanden og har brug for en “second opinion”. Vi kan ikke love nogen helbredelse, og ærligt talt vill den bedste løsning være at I fik dette tilbud i det offentlige sundhedssystem. Indtil dette forhåbentlig engang bliver virkelighed, vil vi så tilbyde jer det næstbedste: Et privat troværdigt alternativ.