WHO 2006 – Review and analysis of reports on controlled trials

Verdenssundhedsorganisationen WHO, indsamlede i 2002 alle videnskabelige forsøg om akupunktur foretaget de sidste tyve år, og udgav resultatet i en opsigtsvækkende rapport. Rapporten er baseret udelukkende på de såkaldte dobbelt-blinde forsøg med akupunktur, med forsøgsgrupper og placebo-kontrol-grupper.

Konklusionen

Det er videnskabeligt bevist, at akupunktur virker effektivt på en lang række af lidelser og sygdomme. Akupunktur er ofte mere effektivt end traditionel vestlig medicin, og er desuden en billig behandlingsform stort set uden bivirkninger. At akupunktur ikke er blevet mere udbredt i vesten skyldes i højere grad kulturelle forskelle end mangel på resultater og dokumentation.

Lidelser, sygdomme og tilstande hvor det er fundet bevist igennem kontrollerede forsøg, at akupunktur er effektivt (kun et uddrag af listen): Alle former for smertetilstande, bivirkninger af kemoterapi, autoimmune lidelser (ledegigt, astma, eksem, høfeber), lidelser i mave-tarm kanal, hovedpine og migræne, depression (også neurotiske tilstande), menstruationssmerter, hormonelle forstyrrelser, forhøjet blodtryk, frossen skulder, tennisalbue, alle typer af rygsmerter, nakkestivhed, bihulebetændelse, tandsmerter, kredsløbsproblemer.

Klik her for WHO hjemmeside.