At gå i baglås

“Du sidder og venter på at det bliver din tur til at blive kaldt ind. Du sveder i håndfladerne og har det i det hele taget for varmt. Du kan mærke din puls, og at hjertet slår kraftigere og kraftigere. Adrenalinen suser rundt i kroppen – og det er ikke på den gode måde, dette er rent stress. Du prøver at tænke positivt, at det nok skal gå men kroppen er på vej ud af et helt andet spor. Ude af din kontrol. Du kan ikke fastholde tankerne og bliver bange for at du lige om lidt, ikke kan komme i kontakt med alt det som du ved at du faktisk har lært. Det er som om at der er lukket af for tilgang til den information som du råder over. Der er bare blankt og tomt. Der er en sugende og utilpas fornemmelse i mellemgulvet, og din krop snurrer en anelse. Så bliver dit navn råbt op. Det er dig nu. Da du rejser dig kan du mærke at benene føles svage, og du er en smule svimmel da du går ind i lokalet. Du trykker hånd til lærer og censor, men dit håndtryk er svedigt og usikkert. Du frygter at de skal opdage din angst. Du frygter at snuble over ordene eller endnu værre at gå i stå. For hvis du går i stå og deres øjne rettes mod dig kan det tricke den totale nedsmeltning, hvor intet af alt det som du har knoklet for at lære er tilgængeligt, og alt går tabt.”

Thinking_Brain_Gear_web-300x276

Eksamensangst

Eksamensangst er en utroligt belastende og ødelæggende form for panikangst, som rammer rigtig mange unge. Nervesystemet går i panik, hjernen blokerer og det hele er en selvforstærkende ond spiral, hvor angsten for at angsten skal bryde ud – ofte ender med at blive det største problem.

Du kan med enkle og gennemprøvede teknikker få kontrol over din angst. Med fysiske øvelser kan du lære at holde eksamensangst-spøgelset i skak, så det er dig der styrer og sætter kursen. Så du med ro i maven og med klart hoved kan fremlægge din viden og vise dit bedste frem til dem som skal vurdere din præstation. Det er ikke så vanskeligt som det lyder – og følelsen af at endelig have overvundet sin angst, er ganske enkelt ubeskrivelig. Teknikkerne? Dem vil du få gavn af resten af livet.

Behandling & kurser

Vi tilbyder både TFT behandling og lynkurser i eksamensangst. Vi lægger stor vægt på at uddanne eleverne i brug af selvhjælpsøvelser, vi tror på at når man hjælper et menneske til at kunne hjælpe sig selv, er det den bedste hjælp som man kan give. I undervisningen bruger vi vores eget kompendie med mange illustrationer (se billedet) samt selvhjælpsvideoer for at gøre tingene så enkle at lære som muligt. Når eleverne først oplever hvordan de kan hjælpe sig selv ud af angsten, udvikler de sig helt enormt.

Ring eller skriv for et godt tilbud til jeres skole.